the end..

Jag har tröttnat redan.. Det har ni nog märkt. Så vi stänger denna bloggen och jag kommer inte fortsätta men det kanske Carina gör, hon får berätta det själv i så fall.
Hejdå!

Bloggen

Line kommer berätta lite om bloggen i nått inlägg snart,i think. Bloggen får vila idag för min del,har fullt upp och dagen rullat på bra tack vare världens bästa vänner!!

världens bästa tjejer på bilden! loveu


NELLANS OUTFIT

schabrack - HL
senskydd - eskadron
Pannband - bokstäver där det står petronella.
träns - hööks
stigbyglar - JIN
sadel - princeville


ONSDAG

Nu ska jag dra ut i stallet,ta in nellan och fixa henne,sen ska jag hoppa henne. sen ska jag rida Zac,dressyr utan stigbyglar och få igenom han riktigt och få han att lyssna på mina förhållningar,men berättar ikväll hur det gick! sen ska stallet fixas,men när allt det är klart ska jag ut och springa en runda,sen blir det plugg och packa osv :)


GAMLA BILDER #1

hittat lite gamla bilder som jag tänkte dela upp i bildbomber och visa er!
och för er som undra vem sötponnyn är på bilden är de tutti frutti som vi ägde för ett årsen,hon var även min gamla b-ponnys föl :)


tisdag

träningen gick åt helvete,är trött som ett as,orkar inte tänka klart och jag vet redan nu att jag kommer aldrig komma upp imon och det slutar med att jag slänger bara på mg några kläder och ser ut som ett mongo imon och jag orkar även inte blogga då jag inte är bloggsugen då vi inte får några kommentarer osv. och nu ska jag säga hejdå för detta inlägg är onödigt och jag orkar inte bryr mig. GOD NATT


tagga träning! Tänkte be mamma filma så kanske kan bjuda på film sen :)

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3364422/images/2012/pic_193772101.jpg" class="image">


hiss & diss

hiss:
• det fina vädret,underbart att våren redan är här så tidigt mot dom 2 senaste åren,hur skönt som helt att man faktiskt kan hålla igång pollarna riktigt!!

• att Zac är så jäkla fin i hoppningen!!

diss:
• jag har bara en ponny att rida på,(eller igentligen 2 med nellan,men motionsrider mest henne + jag är så stor på henne..) men är så jäkla ridsugen,så tummen ner på det!

• att dressyren/markabetet funkar inte klockrent till 100 % med Zac just nu,men alla har sina svackor!


Underbart väder!

Har precis kommit till skolan. Det är ju helt underbart väder idag igen! Ska rida båda när jag kommer hem och kanske blir fotad eftersom Siri kommer, hon ska också hjälpa mig att ladda över filmerna så ni får se dom från Douglas-träningen :D
Sen finns det från andra träningar också!


Hemkommen

Har precis lagt mig i sängen efter att ha kommit hem från en sjukt bra träning! Berra var jätte fin!!! Latte också men jag blev lite spänd när vi höjde upp så det blev lite missar men mitt fel ju.. Men nu ska jag sova, godnatt!

wiho,sprungtur nästa!

hörs om en stund,woopa!


CHILLAR

smarta killar som tar billjardbord som pingisbord och har softdynnor som nät..mindre lyckat!

haha,det ända jag vill hälsa att min klass är lite muppad men dom är ganska goa iaf ;) hörs mer senare,har lite idéer på inlägg! ha de


Latte

Slänger in lite bilder på Latte för har inte så många på den andra datorn och på denna datorn bloggar jag inte så ofta.
Del 1, dessa bilder är tagna i höst och det var bland dom första gångerna jag hoppade henne hemma.

Wooups!

Har varit iväg utan täckning hela degen idag, på tävling bland annat men jag tävlade inte själv!
Kom hem och pluggade och kollade på Ponnyakuten och pluggade igen, har matteprov imorron :( nu har jag precis duschat och lagt mig i sängen. Men vi hörs mer imorron, det lovar jag ;)
Båda hästarna fick vila idag.

FULL RULLE

shit vilken dag,hunnit med massor.
stallet har fixats,zac har ridits,skurat senskydd,plockat bland alla tusen hästgrejer jag äger,chillat ute i det underbara vädret samtidigt jag fotat pollarna,kyrkan,pluggat osv.

nu har jag precis lockat klart mitt hår men kan inte riktigt bestämma mig om jag tyckte korkskruvarna blev bra eller inte,dagens i-landsproblem..

nu ska jag sätta på en film och plugga ännu lite till,har läxförhör på NO imon,om massa atomer och skit. HATAR kemi,förstår ingenting av alla dessa formler osv. känns jätte bra inför vårt stora prov vi har om några veckor om formler och skit. äääälskar livet!

imorgon är det skola som gäller,kommer hem sent imorgon,sena bussen som alla andra måndagar. så är hemma runt halv fem och då ska stallet fixas,nellan ska longeras,tänkte inleda min plan om att komma iform,så ska ut och springa imon!! sen blir det plugg på försäkringar osv som jag har läxförhör på,på tisdag. mamma tar Zac imon,ett dressyrpass då vi ska se om han fjantar med han med oså :)

pratar bara strunt nu,ha dee!


detta jävla problem..

jag kan verkligen inte bestämma mig,ska jag ha rosetterna uppe eller inte? blir så rörigt men endån är det massa minnen..vad tycker ni?

clear round rosetterna dom får fortsätta vara i en låda under sängen,men det är dom lokala/ regionala och uppåt jag menar..ska dom också få ligga i en låda eller inte?

har några lokala/regionala uppsatta vid min dator iaf :)

HJÄLP MIG!!


zac 11/3

SATAN VAD JAG ÄLSKAR DENNA PONNY!! han var såå galet fin idag!

ibörjan var han lite knackig tyckte jag men det försvann snabbt och han var mjuk redan från början nästintill,så rullade på i jätte låg och bra form. tog galopp efter ett tag och han var lika fin där,super lätt att korta och hela köret. blir så glad!!

rullade över galoppbommarna lite och han tyckte det var bus enkelt. fortsatte sedan på stutsen och räcket,där jag gjorde volt i mellan ibörjan. sen fortsatte jag med halt i mellan och avbrott osv. han lyssnade super,lite ibland men inget överdrivet. kände han var lite dålig på att svara på mina förhållningar men man brukar ju tappa lite på lydnaden under vintern så nu när man kan rida riktigt igen,så kommer det nog tillbaka med tiden. :)

HAN VAR IAF AS FIN IDAG!! bästa ponny<3


John Whitaker

Jag har två stycken byxor från JW, ett par blåa som jag har haft i två år i sommar och ett par bruna som jag har haft ett år i april.
Dom är precis likadana fast dom blåa borde ju vara lite mer slitna men man kan tro att det är tvärtom för "resåren" har typ gått upp på dom bruna?!
Såhär ser det typ ut längs hela benen..
Det syns som tur väl inte när dom sitter på. Men detta hände lixom i sommras redan och då hade jag inte ens haft dom i ett halvår...

SÖNDAG

vaknade klarvaken klockan kvart i åtta så då låg jag kvar i sängen med mobilen en stund sen gick jag ner och åt frukost framför tven,sen vid nio gick jag ut i stallet så kom ut tidigt idag :)

hunnit bygga om hinder i PD,ska rida markabete på Zac,på ena långsidan har jag galoppbommar och på andra sidan har två stuts,antal meter till ett lågt räcke,där jag ska köra lite lydnad,avbrott,halter osv. Brukar passa Zac bra! :)

sen har jag fixat stallet och just nu skrifter jag fram zac,ska ringa mamma nu och kolla när hon kommer hem och om vi kan hoppa nellan idag,för isf ska hon filma så då kan jag ladda upp det här sen :)


GODNATT!

melodifestivalen var ett rent skämt,hatar loreen,hon är såå äcklig dålig,haha! men ärligt trodligen har hon ingen chans alls sen i stora i Baku,vilket trodligen danny hade haft då de gick bra för saade och dom är ganska lika. kan även säga att alla ni som sa att Ulrik inte skulle ha någon chans eller att han inte skulle få några röster för han var så ung,känner sååå ägda. för han kom ju trea av en anledning ;)

nu ska jag lyssna på musik på högsta volym i lurarna tills jag somnar ungefär. imon ska jag försöka komma upp tidigt,ska hinna göra massor imorgon. rida 2 st,(ska försöka få någon att filma och isf lägger jag upp de här!!) kyrkan ska hinnas med,plugga sönder och ja endel saker till. men vi hörs mer imorgon,ha de! :)


woopa!

Ulrik ska vinna bara så alla vet!! elr David eller danny,bara inte loreen vinner så är jag på bra humör ;)


Melodifestivalen

Nu sitter jag bänkad framför melodifestivalen! Hoppas Danny vinner ;) eller Loreen!


Videoklipp

Denna video har jag verkligen svårt för att inte kolla
på,den är så jäääävla klockren! Kommer ihåg rundan
som igår,den känslan var underbar<3 den tävlingsdagen
var även rätt grym,vann 3 klasser och en nolla i clear
round av 5 starter! woop woop!!

Zac 10/3

dressyr i PD, med gramanen. Kan säga tur jag tog gramanen för undra hur illa det varit annars för de var ju kaos idag om vi säger så..;)

red i en timme och arbetade mycket med galoppen,byten,halt från galopp,korta galoppen osv. Han lyssnade bra för det mesta!

dock fjantade han en del så fick säga till han med rösten ofta för att han skulle veta att de va jag som bestämde,menmen. Även fat han fjantade och så även idag så var han fin där i mellan,så nöjd matte idag! :)

HAHAHAH,dock hände världens roligaste grej!! galopperade i lugn galopp och sen helt plötsligt gör han världens jävla bocksprång, vilket jag inte var med på alls så åkte fram på halsen lite och istället för klänga mig fast så valde jag landa på fötterna på marken,för annars hade han troligen fått panik,knaaas ponny!

bloggar från mobilen så har inga hästbilder ni inte sett så ni får en på mig :$


Berra 10/3

Han var också jätte fin idag! Älskar mina hästar ♥
Red honom mycket framåt idag, för det var lite små segt i början så höll ett ganska högt tempo i början sen hade han bra framåtbjudning resten av passet. I högervarvet är han helt lovely! Men i vänster är han lite stelare.. Men han blev hyffsat fin efter ett tag.
I slutet fortsatte jag med det jag jobbade med igår, samlingar. I högervarvet gick det jätte bra och jag gick ner lite i formen till och med :D i vänster är det inte riktigt lika bra, samlade inte lika mycket för det blir ingen rytm då men höll oss på en hyffsat liten volt och höll honom mycket på yttersidan och han gick ner lite i formen i väntervarvet med.
Red i ca 50 minuter och ja det gick somsagt jätte bra! :)
gladis i hagen ;)

99 fucking stenar..

haft detta i några fler månader än mitt fejkade silvriga från Charlies och detta har tappat 99 stenar och det fejkade inga.. de säger väl allt?


Latte 10/3

Gud vad jag älskar denna hästen! Det är nog svårt att hitta en häst som passar mig bättre än henne..
Det märktes verkligen inte att hon hade vilat i två dagar för hon var jätte mjuk och inte alls "extra" pigg! Flyttade henne mycket för skänkeln i uppvärmingen och det gjorde hon jätte bra, sen jobbade jag mycket i kortgalopp och mycket galoppombyten när vi kommit igång.
Hon kortade sig väldigt bra och jag kom åt henne bra också, galopppmbytena gick också super! Hon byter helt rent höger till vänster ibland men tvätom blir det lite springit och korsgalopp, när jag bankade till henne lite ordentligare med ytter så sparkade hon?! Så jag flög fram på halsen, haha hon har börjat få lite attityd ju, lär sig av Berra ;)
Red bara i typ 30 minuter men hon var så sjukt fin och galopperade väldigt mycket dessutom :)
.
Gullis!

En bild till Carina!

Carina har ju lite samma pannband-problem som jag har, att stenarna trillar bort. 21 stenar har trillat bort från mitt och 99 stenar har trillat av från hennes pannband :o så jag tror hon tänkte göra som jag och måla med blått negellack men skulle ladda upp en tydligare bild först.

stallet

varit ute i stallet i snart två timmar och plockat bland mina grejer,mockat osv. nu håller jag på att smörjer lite,senare idag blir det rida zacis dressyr i PD ,tror jag sätter på han gramanen för han har ju bara hållt på och fjanta dom senaste dressyrpassen.

hihi,man måste ju muta pollarna lite ;)


Flitig

Har faktiskt varit väldigt flitig idag! Tog in min sadel, 3 träns, alla pannband och Lattes martingal och putsade det väldigt noga. Tog till och med av stigbyglarna och skrubbade dom så nu är dom också jätte rena.
Alla pannband har jag målat genomskinligt nagellack på och det är faktiskt sant att dom "blingar" mer då! Sen mitt blåa pannband har tappat 21 fucking stenar nu men jag målade blått nagellack på dom vita områdena så nu syns det inte alls att jag tappat några stenar!
Haha min fina lilla samlig ♥
Ni ser kanske lite där jag har målat det blåa negellacket?
Sen dom 3 andra hade jag redan satt på tränsen.. Men det är två guldigt (i olika nyanser) och ett silverigt till!

Berra 9/3

Fokuserade mycket på att han skulle vara lydig och reagera snabbt på mina hjälper. Tänkte också väldigt mycket på att jag skulle ha en stadig sits med stilla hand och skänkel och hela passet rullade på väldigt bra! Han sökte sig ner mycket snabbare än vanligt och höll sig i en stadig form under hela ridpasset i princip :)
I slutet samlade jag honom väldigt mycket och han blir ganska spänt och tar upp huvudet men slappnar av efterhand, men i vänstervarv så galopperar han men väldigt orytmiskt och blir extra spänd.. Får jobba mer med det eftersom han inte har samma styrka i det varvet.
Red i 40 minuter med väldigt mycket galopp!

DAGENS RIDPASS 9/3

Zac fick som sagt gå i skolan och de blev två varv på den såkallade ''slingan'' han var ganska stark idag och ville allra helst bara ta ner huvudet och dra gärnet,så var en del att rida ihop och arbeta med. Men mot slutet hade vi någorlunda lugn galopp men endån bra tryck i den,och han rullade på i låg form! men han var fortfarande lite tjabbig med huvudet oså,tyvärr!

känns endån skönt att man kan rulla på i dressyrgalopp om man känner för de i skogen nu med Zac och att han kan arbeta och lyssna på mig och med det kan han faktiskt SKRITTA hem från skogen nuförtiden. vilket är så jäävla gött då han var galen när jag fick han typ och bara drog gärnet och taktade och dampade när jag skulle skritta av,men inte längre! fina ponny❤

Nellan fick som sagt dressyr i PD,med gramanen i 30 min,hon var superfin och lyssnade kanon! Rullade även över några låga bommar på typ 20 cm i galopp. :)

gulliga nellis stod och väntade på mig så snällt vid grinden när jag skulle hämta henne i hagen idag,hihi❤
/ carina


FREDAG!

Är galet trött efter denna vecka i skolan och i helgen blir det plugga ihjäl ungefär. orkat med en dampdag i skolan idag också,och då menar jag verkligen DAMP,allt från slagsmål till att folk ska typ kasta bord på en och döda en.HAHAH underbar klass man har! dock så satt jag mest och gapskrattade åt alla och allt när allt hände ;)

men iaf,just nu sitter jag på min fina pojk och vi är ute i skogen. blir ''långrunda'' mot dom runderna man kunnat ridit i vinter. Sen efter jag ridit han så ska jag rida nellan lite i PD,dressyr och rida igenom henne lite då några kommer och kolla på henne imon :) redan mockat så ska bara fixa mat oså. sen ska jag blogga förfullt till er!! visat låter det bra?

snygg ponny nyss!
/carina


Äntligen helg!

Just nu sitter jag i skolan och pappa kommer snart och hämtar mig! När jag kommer hem ska jag bara rida Berra, Latte får vila så hon återhämtar sig ordentliget efter träningen för hon var helt slut men mycket berodde på att hon stressade upp sig själv så mycket som hon gjorde..
På söndag ska jag kolla på div. 3 i Ronneby så hästarna kanske får vila men hoppas att det inte blir allt försent, haha! Annars så ska jag rida så många jag hinner (räknar med Fleur).
Vi hör när jag kommer hem! :)
Hoppas det blir varmt i helgen för paddocken har ju frusit igen..:(

Backstage!

Här kommer lite backstagebilder från clinicen!


Natti!

Just nu ligger jag i sängen och lyssnar på musik och bloggar hehe,ska faktiskt ta och sova nu då jag är så jäklans trött och kommer knappt upp på morronen!

var klar tidigt i stallet så bara chillat ikväll och snackade även lite med lina i stallet. Fixade stallet och red en sväng i skogen med nellie så hon fick röra på sig :) imon ska hon gå dressyr! Zac fick vila idag tillslut då hans schema blir bäst så,och imon ska han ut i skogen och galoppera av sig lite i torsbo för de borde jag hinna då jag sluta tidigt imon :)

/carina


Promenad med Latte!

Var ute och gick i ungefär 20 minuter med henne, vi klättrade upp och ner för lite backar och hade mysigt!

Berra 8/3

Red ut den lilla rundan med honom idag, red med graman så han fick jobba lite ;)
Red mycket i kort galopp och tänkte på det Douglas sa igår att galoppera så sagt det går och om han bryter av ska man fatta galopp igen bara. Hans häst slutade aldrig galoppera förräns han sa brrr, den var verklien jätte lydig och så ska Berra med bli och han gjorde det riktigt bra idag men jag har faktiskt övat lite på detta innan! Vi var ute i 40 minuter och han tyckte det var kul att bli riden igen!

hemma

kom hem med tidiga bussen idag då vi hade bara 25 min SO,så sitter och kollar på OC. Det slutar vid fyra och då ska jag ut i stallet och göra allt som ska göras!

Zac ska tömköras idag och nellan ska ut en sväng i skogen. Fåse om det blir så då det kan vara stenhårt överallt och då blir det skritta lite på dom istället! snöar även ute och åååh vad jag stör mig på de :( VILL INTE HA MER SNÖ!!


Bildlöst inlägg..

Hej! Är påväg hem nu och ska motionera hästarna i skogen sen, uppdateringen har inte varit på topp idag så tänkte bara slänga in ett litet inlägg :)
Btw, någon har fixat internet hemma så jag kommer nog kunna ladda upp bilder i mobilinlägg nu! Den senaste tiden har det varit mest mobilinlägg (som ni kanske märkt).


Hemma nu!

Är nyss hem kommen från clinicen med Douglas Lindelöw och den var jätte bra! Lärde mig rätt mycket på att bara se honom rida för han berättade alldtid vad han gjorde och varför och det var jättebra!
Sen skulle jag och en annan tjej rida på clinicen men hon dök aldrig upp så jag fick rida själ, bättre för mig ju ;)
Latte var i alla fall en fiolsträng när vi kom in i det stora ridhuset allt var läskigt, läktaren, hinderna, människor osv.. Men när vi började träna fick jag väldigt bra tips som jag ska tänka på när hon blir så här. Hoppningen gick som den gick.. Det var inte riktigt vi utan det var hon och jag så det blev lite i otakt och hon lyssnade rätt dåligt och jag kunde varit ännu tydligare och så.. Men det är enkelt att vara efter klok! Vi hoppade en liten bana som låg på 80(?) och skulle få en bra rytm och sista rundan var i lite mer ett team :) och hon var lite mer avslappnad men sen när alla började applådera så spände hon sig och började galoppera på stället.. Skrittade av i det lilla ridhuset för det var inte lika läskigt ;) haha!
Är sjukt nöjd och detta är en chans som inte så många får, privatlektion dessutom! :D
Har lite bilder och film men ska få hjälp av en kompis att ladda upp dom :)


LASSETRÄNING

Lasseträning stod på schemat för min pojk! mycket svängar och få med bakbenen och lite liknade saker!

min polle var lite för taggad och han blev som en gummiboll och galoppombyten var kaos och han lyssnade sådär i början men det släppte tillslut och blev mycket bättre :) jag rider tyvärr för mesigt och sitter och håller i han,när jag borde rida han framåt istället,men sen i slutet skulle jag hoppa om en linje för jag satt där bara och bromsade tillbaka han så han fick omtramp där men då red jag mer framåt och det blev kalas bra! så slutade bra där :)


Ledig onsdag!

Sitter och slappar lite hos min syster :) har varit ute och ridit på min systers häst Exet medans hon mockade åt mig, bra deal! Vi ska fixa Lattes man innan vi åker och jag ska packa transporten också innan vi åker. Jag är jätte taggad till träningen dessutom :D
// Line


FRAMTIDEN

Ett inlägg som är kopierat helt och hållet från min gamla blogg där av kanske de står
Lite konstig ibland,mångla kanske redan läst detta men tror detta får många att tänka på framtiden faktiskt!

Linn skrev ett inlägg HÄR idag som fick mig skriva detta inlägget,och ett stycke som kommer här under,
från hennes inlägg fick faktiskt mig att tänka..

stycket -
''Ett mänskligt, framför allt ungdomligt, beteende är att se saker svart på vitt. Det jag menar är att varenda kille på tio bast som spelar fotboll ska bli fotbollsproffs, och varenda liten tjej som rider ska bli världstjärna. Vart kommer de stora målbilderna ifrån? Att man i tidig ålder har förebilder, eller?''

SÅÅ sant. När man var tio år och fick frågan om vad ville man bli inom ridsporten var svaret självklart - Man
ville ju bli som roffe eller malin,hoppa dom högsta klasserna och åka runt i hela världen och tävla med dom
bästa.Det var ju allas dröm då när man var så där tio bast..

Trodligen har 50 % nu ändrat åsikt/svar om den frågan,om inte mer än hälften. Och jag är nog faktiskt en av dom. Visst hade varit kul att åka runt på tävlingar runt om i världen,hoppa dom högsta klasserna osv -
precis som roffe gör,det hade ju varit hur kul som helst ju.Massa kunskaper skaffa man sig och allt det dära.
för man tackar ju inte precis nej till att vara ''bäst'' men frågan är VILL man det?

Och nu kommer gymnasie in i det hela -
Tror faktiskt det var i slutet av 6:an jag hade bestämt mig för att jag skulle gå på SRG,jag skulle helt enkelt
satsa på bra betyg så jag kom in där,även om det var långt bort härifrån så ville jag dit och hela sjuan så
hade jag samma tanke. Men nu har jag helt ändrat mig,jag vill inte bli en hästskötare längre eller liknade.

Inte för jag tycker det är fel med hästskötare osv,men det är INTE MIN framtid. Kommer ihåg i höstas när
jag var hos SYV i skolan och fick hjälp med praon och hon sa att det knappt fanns några jobb inom häst-
världen och det bara fanns dåliga jobb - där insåg vilken liten kunskap hon hade för det finns ju massor
med jobb man kan bli inom ridsporten ju?

Banbyggare,Dommare,Ridlärare,Vetrinär,Hästskötare osv osv. saken är bara jag vill inte bli något av det,
även fast jag trodde det som många andra när man var sisådär 10 bast men nu har jag börjat tänka ur en
annan synvinkel,jag vill bli motsatsen av det - men vilket jobb den innebär,det vet jag inte än.
Jag kommer trodligen fortsätta med ridning när jag blir stor också fast på fritiden,jobbet vill jag ska vara
något HELT annat. och tankarna lutar mycket åt att jag ska välja media om ca 1år när jag ska välja gymnasie,men jag kan ändra mig igen men just nu verkar det som det jag vill,ganska mycket.

vad vill ni bli när ni bli stora? vill ni bli samma sak som när ni var små?
vad har ni för tanke med ert gymnasieval? eller vad hade ni för tanke?

Saken är den,att jag vill bli framgångsrik men inte inom ridsporten. Om om jag ska bli det inom ridsporten
är det NU jag vill upp till toppen,som min hobbie. Inte som världsstjärna utan vanliga klasser som jag rider
idag,jag vill upp till dom högre klasserna som jag och zac snart är uppe på trodligen. Så snart kan jag
checka av det också. Men jag vill helt enkelt bli framgångsrik i motsatsen senare i livet,och med det menar
jag - jobbet jag kommer ha då,det gymnasie jag väljer som grundar det jobbet.

/ carina


Vad vill ni läsa om?

från min sida är uppdateringen lite låg mot lines då jag inte har tillgång till dator förtillfället så bloggar helt från mobilen och då orkar jag inte skriva åsiktsinlägg osv precis :)

har även lite brist på vad jag ska blogga om så slutar med att jag inte bloggar.. Så vad vill ni läsa om igentligen? ska försöka fixa allt ni vill ;)


@right now

mobilen och jag har inte velat samma saker igårkväll och idag,där av uppdateringen och nu har jag fullt upp med massa skolarbeten som måååste bli klart..återkommer imon!


Latte 6/3

Guuud vad fin hon var idag! Slitet igår lönade sig :)
Mjuk i båda varven och gick ner i formen reda från början, i galoppen fick jag kämpa i fem minuter kanske sen släppte det. Nu gör hon ganska bra byten med. Passet blev i ca 40 min med mycket galopp.
//Line


I skolan

Sitter i skolan nu och börjar 9. Ska berätta lite mer om varför Latte står i Ronneby, vi ska ju träna för Douglas på onsdag och vi vet ännu inte vilken grupp jag kommer rida i så kanske vid 14 redan och då har inte pappa någon chans att köra mig men jag kan också rida vid 20 (som jag hoppas) och då står hon i Ronneby tills onsdag så idag efter skolan åker jag dit och rider henne sen bor jag hos min syster till onsdag och hoppar över skolan och sen kör han som äger gården mig till träningen!
Latte är dessutom född där hon står nu, undra om hon känner igen sig, haha. Men nu vet ni hur det är!


Dagen!

Har precis lagt mig i sängen efter att ha varit i Ronneby och lämnat Latte som ska stå hos min syster i två nätter. Berättar mer om det imorgon, är väldigt trött nu hehe.
Lite smått om ridpassen idag med, Latte var jätte pigg tjabbig men blev fin, Fleur var extremt fin när hon kommit igång (y), Berra får vila i tre dagar nu och samla energi för igår var han inte så kul.. Men som sagt så hörs i imorgon! Godnatt.


Hmmm..

Haha detta syns inte IRL men på bilder kan man ju tro att hon typ sparkar? Haha det gör hon inte i alla fall, detta är när min syster rider igenom ett prgoram till fälttävlan förra åter :)
Hon har ju överrörliga bakben så det kanske är anledningen? haha skratta ni för det göra jag..
söte!

Goddag

Sitter på bussen påväg hem nu, slutade jättetidigt, me like! Egentligen går vi 8 till 4 på måndagar men i fredags hade halva 9c och halva 9d redovisning och jag var en av dom och idag skulle resten ha den och vi andra skulle haft 3 och en halv timmes rast sen musik 3 till 4 men den fick vi hoppa över får musikläraren tyckte synd om oss.
På idrotten skulle vi åka skridskor men min syster hade mina så skulle jag ha dom sen men hon åkte till stan med dom så jag kunde inte vara med.. Men jag och en kompis åkte till stan då vid typ halv 11 och vi käkade där och kollade i lite affärer och jag köpte en tröja. Så nu har jag precis varit och solat och är påväg hem nu :)
Chill dag med andra ord och jag är jätte glad!


MÅNDAG

måndag idag och invänts maten nu,har jätte dåligt batteri så skriver nu innan den dör tänkte jag. så uppdaterar jag mer när jag kommer hem och senare ikväll!

idag ska bara zac skrittas för det förtjänar han sen igår!! och då tänkte jag bara gå med han så ha slipper mig på ryggen,vilket kan vara skönt för han :) och han taktar och håller på istället för skritta om jag sitter på. tänkte även att nellan får hänka på,så blir nog en promenad på 40 minuter kanske :)


Fleur blev fin idag!

Hon är fin vanligtvis med men nu är hon nyfrisserad överallt! :D
Gick igenom lite bilder igår och hittade en jätte fin bild på henne och fick värsta rycket och frisserade henne topp till tå idag, haha. Dessutom är hon ett kakmonster, jag öppnade en kakburk när jag klippte henne och hon ville smaka varje kaka, söteponny! <3

Latte 4/3

Red dressyr på ängen och försökte få henne i en låg och lång form, hon går gärna hög och kort och krullar ihop nackan. Han var jätte fin och det finns inte så mycket och säga för hon var med på noter (Berras motsats?), vi är taggade till på onsdag!! :D

Berra 4/3

Herregud vad seg han var! Mening var att vi skulle rida ett hårt dressyrpass men nja det blev inte riktigt så.. Han är över känlig, jag menar inte för skänklen eller handen utan "beteendet". Han hatar att få skäll han blir så olycklig då men när han är så seg som han var idag så är han okänslig för hjälperna så jag får banka till honom lite hårdare ibland och då tänker han typ: HJÄÄÄÄLP, vad har jag gjort??? och blir väldigt spänd och hög i formen. Så jag fick mest sitta och galoppera och se till att han var framme för skänklen och sen dom tio sista minuterna kunde jag jobba lite ordentligare och han gick okej men det kan gå mycket bättre. Alla har väl en dålig dag idag och Berra har inte haft det på väldigt länge ;), haha.
Idag hade jag verkligen behövt ett spö men Berra blir så spänd för han är rädd för spön, stackare! Får försöka vänja honom vid det som i ponnyaktuen :) ska kolla på det strax!
En stor förebild för mig som red Berra och hjälpte mig på en tävling i sommras, hon är verkligen duktig! http://yasminesriddagbok.wordpress.com/!

<3

Love you once,love you still,always have,always will<3

 


LAGTÄVLINGAR

När man tävlar i lag så tycker jag det är extremt viktigt att hålla ihop och verkligen har kul! (haha,nu låter jag som alla mammor idag typ..) nej,men ärligt om det är en bra stämning inom laget så blir ju allt med laget såå mkt bättre!

Som idag,alla skrek på varandra,när någon red var vi så jäävla nervösa så vi höll på att dö och vi stod upp på läktaren och hoppade! haha. Alla pushade varandra osv. sen avslutade vi med att äta på donken som var minst lika kul!

Jag ridit i lag flera gånger men helt ärligt är nog detta det bästa laget jag ridit i,och vi har jävligt bra förutsättningar då alla verkligen kan rida och vet vad dom håller på med! Eriksmålas div 1 lag 2012,ska fan ta hem skiten!!

Måste även berätta en galet rolig sak! Ebba (Lindberg) och jag skulle köpa glass när alla skulle åka efter donken så då gjorde vi de och då kom Lotta och Eva-Lena och skulle också köpa glass innan dom åkte,och då stog dom bakom oss i kön men sen öppnades en kassa till och då tog dom den. Och då visste dom typ inte vem av dom som skulle säga vad dom skulle ha så då sa dom samtidigt ''2 mcflurry..'' och då bryter dom ut i gapskratt och såklart gör jag och Ebba med det och då står vi där och gapflabbar och alla bakom disken tror vi är dumma i huvudet..HAHA
skojja om det gjorde ebbas och min dag ;)


KARLSHAMN 4 MARS

Tjenare alla!
påväg hem från tävlingen nu,första omgången av div ett, måste även få berätta att vi har även världens goaste lag,underbara jävlar är ni brudar!

i förklassen var det en LB och då var Zac så jävla fin och vi hade ett bra flyt och lixom bara rullade på och det blev en dubbelnolla och en fjärde placering då jag valde lite längre svängar ist för chansa på jätte korta för fanns inga ''mitt i mellan vägar'' om ni fattar :)

i lagklassen i grunden var han sååå fin igen!! han var lixom klockren och tror ni inte vi är nolla till sista hindret där vi river med såå jävla lite?! SÅ ONÖDIGT,han skulle bara lyft på hoven liite till ju! men vi kom till omhoppningen endån iaf :)

och i omhoppningen så var Ebba o Ebba nolla,Felicia 8 fel och jag 4 fel då jag fick ett stop då jag inte red med yttre i en sväng,vilket jag är så jävla sur på mig själv för! För annars hade vi typ vunnit,men vi kom femma iaf och det var tre placerade :) nu taggar vi till nästa omgång där vi ska vinna!! hell yeah


kaffeLATTE

Det blev bara två (:o) "bra" bilder.. Men har lite filmer i mobilen och jag kan ta lite bilder från den men det gör jag imorron i skolan! Fast dom bilderna är tyvärr inte från hoppningen..
Min outfit är samma som Berra men Latte hade lite annorlund outfit än Berra.
Latte:
Jacson träns
Blått swarovskipannband
Förbygel (ingenaning vilket märke)
Prestige sadel
Horsesaver schabrak
Sadelgjord (kommer inte ihåg märke)
Benskydd utan märke som jag fick till henne


Hejhej!

Har varit och kollat på handbolls match sen åt vi och nu är jag här! Har sett att det gått bra för Carina idag också men det får hon berätta mer om sen :)
Ska ladda upp bilderna på Latte nu så dom kommer upp om någon timme sen ska jag ut och rida!
Våran första tävling!

VINTERBILDER

Fick veta igår att ni inte kunde kommentera inläggen men tror jag fixat det nu,men om det fortfarande inte funka får ni gärna säga till!

erkänn att snö är ganska mysigt? iaf precis när det kommit! lixom bara kolla sista bilden,as mysigt<3


BILDER

dessa bilder är tagen i början av januari innan all snö kom,tycker dessa bilder är sjukt fina! imorgon tänkte jag bjussa på en liten bildbomb sen jag red i snön,även där massa fina bilder :)


Dagen outfit!

Själv tycker jag om att läsa "dagen outfit" inlägg och jag har dessutom inte gjort något innan!
Till mig:
CO hjälm
Klasströjan
John Whitaker byxor
Kingsland strumpor
Pioneer stövlar
'
Till Berra:
Träns från Hööks
Swarovski pannband
HG schabrak (nya)
Prestige sadel
JIN stigbyglar
GEL sadelgjord
Lamicell PRO benskydd
.
Visst var han fin i det nya schabraket? :D
Bilderna på Latte kommer imorron istället! Tar så jävla lång tid att ladda upp..

Bilder på Berra

Här kommer några bilder som togs på oss innan vi drog till skogs!
Älskade ponnyskrutt!

Latte 3/3

Idag red vi i paddocken med ett minihinder och graman. Tanken var att hon skulle hoppa och verkligen använda ryggen och därför tog jag gramanen men jag tycker egentligen inte om att hoppa med den så jag hade den inte tillräckligt kort för att den skulle hjälpa som jag ville.. Men jag hade satt upp en liten oxer, ca 60 cm hög och 1 m bred och skuttade över och hon tog i ganska bra men hon blev trött efter ett tag då jag hoppade på volt så drog hon sig inåt så jag tog en liten skrittpaus och gjorde lite byten sen.
Hon och byten är inte en bra kombination ännu. Hon byter samtidigt från höger till vänster men tvärtom så blir det kors och sen byter hon. Innan så blev det alltid kors till hon gjorde ett snabbt travsteg och jag har varit jätte noga med att hon inte får göra så! Nu gör hon det inte längre och vi behöver inte bom för att byta heller :)
Mamma tog några bilder på oss som jag slänger upp strax!

LÖRDAGKVÄLL

så fort jag får tag på en dator så ska jag skriva ihop ett inlägg till er som är ganska jobbigt för mig att skriva,det kanske tar någon vecka innan det kommer upp då jag måste smälta infon lite och just nu går tankarna i hög varv.

just nu är syrran ute och knopps min pojk då jag hjälpt henne med vika reklam så då skulle hon knopps åt mig så han kommer vara galet snygg imon!
taggad som fan också :D älskar lagtävlingar! någon mer som aka till karlshamn imon? :)


Gangsterponnyn 3/3

Idag red vi ut (som vanligt!) den vanliga rundan och tänkte ta lugn galopp och inte rejsa så mycket och jag plockade även av honom nosgrimmas vilket jag aldrig brukar göra.
I början var han extremt seg men piggnade till efter första galoppen. Sen början tjabba jätte mycket och vill inte fatta vänstergalopp från skritt så jag fick vara jätte bestämmd mot honom. Sen på en galoppsträcka så började han öka automatiskt och så bromsar jag honom och då biter han tag i bettet och bryr sig inte + att han kör upp huvudet och jag använder ju heller aldrig martingal så han huvut var i jämnhöjd med mitt huvud.. Och då blev jag sur på riktig och stannade honom sen skötte han sig lite bättre. Tog nog 10 minuter extra idag haha, men han blev svettig och det blir han aldrig på denna rundan :D
Kom på att jag ridit ut väldigt mycket sen jag började blogga men snön och isen har precis smält så då är det extra kul, så ni får inte tro att jag slapprider så mycket som jag har gjort denna veckan ;) imorron så ska ingen ut i skogen för då är det banan som gäller! Syster min tog lite kort innan vi stack, laddar upp dom ikväll.
En gång gangsterponny, alltid gangsterponny!



världens finaste<3

jag älskar dig


SORRY!

Förlåt för min extremt dåliga uppdatering både igår kväll och idag,men inte kommit in riktigt med att ha blogg seriöst haha ;) sen har jag haft fullt upp idag,tävling imon ju!

måste även berätta att syster och jag bestämt att om ett halvår när jag fyller 15 så ska jag ha epa,snacka om RESPEKT,haha!

iaf,packat det mesta och ridit Zac i skogen. Två varv fick det bli på slingan i lugn galopp och i så låg form som möjligt så han fick arbeta med ryggen! super fin var han :)





Lördag

Jag har precis kollar ikapp Ponnyakuten och ett annat program på stvplay! Att få träna för RGB är verkligen en dröm för många och även mig.
Idag är det jätte fin väder igen, Berra ska få komma ut i skogen och Latte får gå lite dressyr på banan. Kanske blir att vi rakar Fleur med.
Har inget plugg i helgen och det är underbart!
Vi hörs.

KONTAKTA OSS

om ni har fråga eller något och vill inte slänga in de i en kommentar på något inlägg kan du alltid mejla [email protected]!

vi finns ju även på facebook och på instagram och säkert ett antal fler appar!


Latte 2/3

Idag red vi en sväng i skogen med min syster och Fleur. Latte är väldigt galen när någon annan häst är med.. Hon gör luftsprång och hoppar på ställer och är allmänt störd, haha. Vi var ute i ca 40 min, hade inga krav eller nått. Det är alltid lika kul att rida ut!
Vi hörs imorgon, godnatt!


Fredag!

fredag idag,vilket är såå sjukt härligt!
började dagen med sovmorgon men pga att man är ''bussbarn'' så fick jag tillbringa sovmorgonen i skolan,men rebecka och jag pluggade inför ett prov vi hade idag så helt okej endån! annars rullade skoldagen på men tre lektioner och kom hem med tidiga och då åt jag och kollade på OC!

Sen blev det stallet,och då fixade jag det och packade/ smörjde lite inför söndag så slipper jag göra allt imon. sen longerade jag nellan med snodden och var super duktig! lyssnade jätte bra och arbetade på kanonbra! fina ponny<3

kvällen blir bara ta lungt,lite plugg om jag orkar och sen ska jag försöka blogga och fixa lite tidinställda om datorn eller mobilen fungerar som dom ska,då mobilen/bloggappen krabbat hela dagen..suck!


Ut i skogen med Latte

Ska alldeles strax ut en sväng i skogen med Latte, myyysigt! Det märks ju verkligen att våren är påväg :)


Berrabus

Här har ni den finaste bilden jag har på Berra Gangsterponnyn.
.

GHS 2013

Jag längtar redan till Göteborg HS som många andra men nu ska vi behöva vänta i över 1 år! Dom har ju flyttar allt till i slutet av April, tycker det är lite synd faktiskt för det hör ju till sportlovet eller för mig är det så. Men man får ju 2 månader extra att spara pengar och det är bra ju, haha! Men nu laddar jag upp plånboken till Falsterbo HS! Vill vara där lite mer iår, förra året var jag där på ondagen och såg nationhoppningen!
Berra posar/är rädd för gräsklipparen med tränset och pannbandet som jag köpte i Falsterbo!

5 SAKER OM KELLY

• kelly är grym på ''rsllysvängar'' och med rallysvängar menar jag att hon gör omh-
svängar i grunden,dom exempel. hur många gånger som helst har jag gapflabbat
under min ritt pga det! Ganska sjukt att hon vet precis vilket nästa hinder är,haha!
•hon är ganska igenkänd,hon har ju gått EM,Baltic cup osv osv. Så finns folk som
kan komma fram på fälttävlanstävlingar och fråga om det är Celtic Magic oså,super
roligt tycker jag!!
•hon är sån ponny som inte vill vila,utan hon älskar att bli riden och om hon står
i några dagar blir hon ivrig,uttråkad,får överskottsenergi och är som en treåring ;)
haha. så tänk er henne nu när hon stått i två månader,haha crazyyy!
•när hon stannar gör hon stopp så hon verkligen typ tvärnitar eller bara viker hon
av och jag har flera gånger varit nära på känna på backen..hehe
•rider troligen henne detta år,sen ska vi ta föl på henne<3

YES!

Jag såg ju att det var en clinic i Ronnyby med Douglas och Agneta och sen om man bläddrade ner så var det lixom ett halvt dokument så det skulle nog egentligen inte vara med. Men jag drog upp det för det var som en bild och då stog det att man fick träna mellan 20 och 2130 så anmälde jag mig till mejlen som stog där men sen fick jag ett svar där det stog att man inte anmälde sig till träningen på den mejlen.
Så jag kollade in på ronnebys hemsida och där stog det att man skulle anmäla till en privatperson och träningen skulle hållas mellan 13 och 16, hmm.
Men det är min kompis pappa som man ska anmäla sig till och hon har frågat honom om det fanns plats för mig så nu är jag änmäld ändå! Och där jag kollade först stog det att träningen var för Agneta men nu står det att den är för Douglas! Ännu bättre :D

Finally!

Nu är jag helt klar med teknik arbetet och nästan helt klar med engelska novellen, lite kvar men har en 1 timmes lektion imorgon när jag får skriva på den.
Nu ska jag göra lite inlägg tills imorgon och sen dejta kudden :)
Söteponnyn! Btw, längtar till sommaren galet mycket!!!!

ZAC 1/3

dressyr i PD idag som sagt.
I början var han helt kaos och funkade inte för fem öre,han fjantade runt och tog allt som framåt,både när jag travade fram och i galoppen och i galoppen arbetade jag jätte länge men han gav aldrig upp så då bestämde jag mig för trava av tills han var sten cool och lugn och det tog ett tag,men tillslut satt jag ner på han utan stihbyglar och han gick i lugn kort trav och arbetade på fram i formen,inte helt avspänd med inte långt ifrån. men om jag tänker på början av ridpasset så är jag jätte nöjd med slutet!

idag i början var han lite mot sitt ''gamla'' jag och med gamla jag menar jag då,för ett årsen var 75 % av våra ridpass kaos,han drog,fjantade sönder och ja,ni förstår nog. men efter ett tag släppte det och sen blev hn gudomligt fin och det har hållt i sig,känt de även i markabetet och hoppningen vilken skillnad senaste halvåret. och det tror jag beror mycket på hur han växt i sig själv. så känns jätte tråkigt om han kommer dit igen,men hoppas verkligen inte det och detta var bara en dålig dag,då detta ha hänt oftare på senaste tiden,tyvärr. men men!


Berra 1/3

Idag satte jag på honom gramanen och satte upp ett litet brett kryss i paddocken. Jobbade honom mest i galoppen och han var mycket finare idag! Red i väldigt samlad galopp, fick passa på när jag hade gramanen (annars går han i väldigt hög form) och han jobbade på väldigt fint med bakbenen. Gjorde lite galoppombyten också och det fixade han bra det med, han brukar galoppera iväg efter men jag satt verkligen tillbaka och gick in på en lite volt så han hade ingen chans.
Sen skuttade vi över hindret kanske 15 ggr i varje varv och gud vad han hoppade, han hoppade mig nästan ur sadeln, haha.
Prinsen<3

5 SAKER OM ZAC

• Zac måste man droga för att klippa,han är lugn och så när han står i boxen oså när man klipper någon annan men när man tar ut han i skallgången och bara ta FRAM klippmarskinen sliter han sig. nörd ponny,haha!

• Han ska alltid gå ut först på morgonen igenom stalldörren men sen när han kommer en bit utanför stallet så låter han den andra hästen gå förre då han inte vågar gå först längre. hahah man kan inte annat än skratta åt han!

• När han blir arg/irreterad så tar han upp ena frambenet och viftar med det.

• jag fick på min förra blogg en kommentar om att en hade haft han på foder för antal årsen och tävlat han upp till LA i dressyr. lixom shit min ponny som taktar o dampa 24/7 gått LA dressyr..stolt hästägare!

• han litar nog faktiskt mer på mig än sig själv,dock har han växt i sig själv jätte mycket sen jag fick han!


Karlshamn omgång 1 DIV 1

På söndag är det dags för tävling igen och jag är hur taggad som helst!
Det är även div 1 då och tävlingen går av i Karlshamn och jag ska starta
Förklassen och i laget som båda klasserna går i LB(1m). Zac var ju
Super fin på tävlingen i söndags så känns jätte bra! Och hoppas
Verkligen det går bra för laget,får hoppas på de bästa :)
I lagklassen kommer vi ha lagschabraken skulle jag tro och dom är bruna
Med guldig kant,men i förklassen funderar jag på än,antagligen något
JW schabrak eller kanske AS. elr ta jag något annat,men tänkte slänga upp
någon outfitbild eller liknande innan söndag!

5 saker om Latte.

1. När hon springer i hagen är hon riktigt ful :o hon ser fan ut som en älg!
2. Hon bangar aldrig på hinder, hade jag styrt på 1.50 m hade hon försökt.
3. Hon har startar lätt fälttävlan som 5-åring med sin ägare.
4. Rymmarkungen! Hon rymmer så fort hon får chansen men hon vågar dock inte gå så långt utanför, haha!
5. Hon är världens gosigaste häst! Men hon vågar inte "ta för sig" så det är alltd jag som får börja gosa med henne och sen står hon bara där och myser! :)
söte! :)

Lite bilder på Berra från igår.

Slänger upp några få bilder från gårdagens träning :)
nya pannbandet, visst var han fin? :D
och trött..

Göteborg horse show

i helgen så var Göteborg horse show i scaninavium,vilket jag inte tror något hästfolk
har missat. jag fick tyvärr stanna hemma iår och jag är mer än bara avis på alla som
var där och köpte massa fina saker! älskar även se allt alla har köpt,så länka gärna
om ni varit där och shoppa till inlägget där ni visar shoppingen! :)

Men dock var min syster där och skickade med pengar så hon köpte ett AS schabrak
till mig,svart med blå kant och det är såå snyggt! och syster och jag kommit överrens
om att hon kunde köpa en equipe luva då,svart såklart så kan vi ha det settet tillsammans.
och jag som har blått blingbling pannaband på zac också (dock ha de tappat massa stenar)
men endån,tänk va snyggt!!

bild från tävlingen i söndags där jag hade det settet!
vad tycker ni? fint/fult? :) jag tycker om det så jag dör ungefär!



@skolan

haft två lektioner nu och inväntar maten,sen har jag tre lektioner till msn två är korta och dom kollar vi film på. slutar även tidigt idag,halv tre så få se om jag hinner med tidiga bussen eller inte,trodligen inte då den går fem över halv tre..

men när jag kommer hem så blir det hårdpass i paddocken,dressyr med Zac. lösgöra han riktigt och få man följsam och mjuk,även träna på att jag har en va kontakt med handen hela tiden. men uppdaterar om ridpassen ikväll,nellan vilar idag,rider henne bara varannan dag. men uppdaterar mer ikväll och ska även fixa lite tidinställda till imon!

men btw,oliver o liza hälsar ;)


Bild från igår.

En bild på Latte från igår fast den är inte så jätte fin, hehe!


@skolan

Godmorgon! Sitter i skolan och har inget att göra.. Börjar om 1 timme men jag åkte med mamma så jag kom lite för tidigt, hehe. Tror jag ska ta och göra klart en engelska novell som ska vara klar imorgon så slipper jag göra den ikväll.
Idag ska Latte vila som sagt och Berra ska jag rida igenom idag så han blir lika mjuk i båda varven i galoppen, slutar halv 1 så jag kommer hem tidigt också vilket är bra!
finis!

RSS 2.0